A hatékony célkitűzés művészete

Az e-book, ami gyakorlatias és lényegre törő

Ugye Te sem szereted azt az érzést, amikor sorra nem éred el a kitűzött céljaid, és nincs semmi sikerélményed?

Én sem, mégis sokszor tapasztaltam korábban.....

Tudtad, hogy a legtöbb esetben azért nem érjük el a céljainkat, mert eleve rossz módszerrel tűzzük ki azokat?

Ebből pedig következik a kudarcélmény, negatív spirál, alábbhagy a motiváció, és egyre távolabb kerülünk attól, amit elérni kívánunk…

A célok kijelölésének vannak fontos szempontjai, amiket ha alkalmazunk, nagyobb eséllyel és hatékonyabban érjük is el őket.

Éppen ezért ebben az e-bookban össze is foglaltam a legjobb tapasztalataimat és konkrét, gyakorlatias módszereket arra vonatkozólag, hogy hogyan tudod hatékonyan és jól kitűzni őket, úgy, hogy a megvalósítás folyamata is élvezetes legyen. Ehhez írtam bele pár önismereti kérdést is, hiszen mint mindenben, a célok kitűzésénél is az egyik legfontosabb alap az önismeret.

Miért lesz hasznos számodra az e-book?

Önismereti kérdések halogatás ellen

Gyakran érzed magad kiszolgáltatottnak az idővel szemben?

Sokszor kapod magad halogatáson?

 Eleged van  már abból, hogy sokszor úgy fekszel le este aludni, hogy ma sem lett semmi abból, amit elterveztél?

 

Ettől segítenek megszabadulni az önismerti kérdések és a hatékony célkitűzés titkai 

A célkitűzés lélektana

Önmagában a vizualizáció és a távoli célok kijelölése semmit nem ér, ha azok nem önazonosak, nem látjuk pontosan az odáig vezető utat, rossz módszerrel jelöljük ki a lépéseket, ezáltal pedig nem látjuk a következő lépéseket. Az anyagi függetlenség, biztonság es szabadsag bár hangzatosak, ahhoz hogy ezeket el is érjük, önmagában elég kevés ez a fajta a megfogalmazás es a vizualizáció. Ismernünk kell magunkat, a céljaink mögött rejlő valódi motivációt, az odáig vezető lépéseket, és konzisztensen cselekedni.

A hatékony célkitűzés szempontjai

A célkitűzés folyamata összefoglalva

Amire szükséged van a céljaid eléréséhez:

Első lépés:

Önismereti kérdések

A jó célkitűzés egyik alapja az önismeret. Hiszen csak így leszünk képesek valóban olyan célokat kitűzni magunk elé, amik inspirálnak, reálisak, és öröm is az odáig vezető út.

Második lépés:

Jó célkitűzési módszer

De az önismereti kérdések önmagukban még nem elegek, hiszen ha rossz módszerrel tűzzük ki, még mindig érhetnek minket a kelleténél több negatív tapasztalat és kudarcélmény 

Harmadik lépés:

Átlátható folyamat

Egy könnyen és jól átlátható folyamat mindig biztonságérzetet és tisztánlátást ad. Ez pedig jelentősen meg is tudja könnyíteni adöntéseinket és a haladást is.

Negyedik lépés:

Belső motiváció mélyítése

Bár a motiváció nem állandó, és elég hullámzó, így önmagában csak erre “támaszkodni” nem érdemes, viszont a megfelelő technikákkal,  kérdések feltevésével sokkal jobban eltudjuk mélyíteni magunkban ezt az érzést és energiát nyerni belőle. Mert a motiváció akkor  valódi és erős, ha belülről, érzésekből jön.

ötödik lépés:

Töltsd le az e-bookot!:)

Kérd most az ajándék heti célkitűző feladatlappal

Rólam

Szia,
Fodor Klaudia vagyok, Transzformativ Coach & Mentor.

Emlékszem, pár évvel ezelőtt 0 önbizalommal, kapcsolatfüggőséggel és szociális szorongással éltem a mindennapjaimat és arról álmodozgattam félszegen, hogy egyszer talán, majd valamit létrehozhatok a világban…

Az elmúlt pár év viszont meg is hozta az igazi áttörést és transzformációt az életembe, elkezdtem fejleszteni magam, nem kevés időt, energiát és pénzt fektetve bele, számos coach-csal, mentorral, segítővel dolgoztam és dolgozom is a együtt az a mai napig. 

Ezek eredményeként pedig valóra vált az egyik legnagyobb álmom is: “rátaláltam” a szívbéli hivatásomra és vállalkozó lettem.
Küldetésemnek élem meg, hogy minél több vállalkozónak segítsek ugyanezt megélni, elérni, átélni és felépíteni azt az életet, amiben térben, időben és lelkileg is szabadok, boldogok és egyre közelebb kerülnek önmagukhoz és a valódi vágyaik meg- és eléréséhez.

Hálás vagyok, hogy ezt az utat “kaptam” az élettől, és most abban támogathatok más vállalkozókat is, hogy boldogan és eredményesen valósítsák meg a céljaikat, és erős, harmonikus alapokra építsék önmagukat és a vállalkozásukat is. 

Remélem, hogy ez az e-book hasznos lesz számodra a jó célkitűzés megalapozásában és hatékonyan fogsz haladni! 

Ha maradt kérdésed, vagy megosztanál velem valamit:

Ismerj
meg
Jobban

Hallgasd meg a velem készült interjút:

További tartalmakért nézz körül itt is: